Σοτάρετε το κρεμμύδι, το ένα καρότο και το τζίντζερ με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζετε. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, τα πολτοποιείτε και τα περνάτε από σίτα.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το παραπάνω μίγμα που έχετε πολτοποιήσει, το ΓΙΩΤΗΣ Crème, αλάτι, πιπέρι και λίγο παραπάνω νερό, ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλετε τη σούπα.
Βράζετε το καρότο και το μπρόκολο και σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας με αυτά.
Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και χυμό λεμονιού.
*Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Σούπα βελουτέ πατάτας
Υλικά
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 25 γρ. (1 γεμάτη κουτ. σούπας) βούτυρο
- 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
- 80 γρ. (2 τεμάχια) καρότα
- 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) φρέσκο τζίντζερ
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 200 γρ. μπρόκολο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 25 γρ. (1 γεμάτη κουτ. σούπας) βούτυρο
- 100 γρ. (1 τεμάχιο) κρεμμύδι ξερό
- 80 γρ. (2 τεμάχια) καρότα
- 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) φρέσκο τζίντζερ
- 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 200 γρ. μπρόκολο
- αλάτι
- πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους