Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (2 λεπτά). Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε το γάλα, τα μπαχαρικά και στο τέλος τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τους ξηρούς καρπούς και την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε με μαρίζ.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, διαμέτρου 24-26 εκ.. Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
Κέικ με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 50 ml (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ανάλατα χωρίς φλούδα
- 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 50 ml (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
- 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ανάλατα χωρίς φλούδα
- 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
- 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη άχνη
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους