• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
• Σε ένα ταψί 30x40εκ. απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς.
• Τους ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
• Αφήνουμε τους ξηρούς καρπούς σε θερμοκρασία δωματίου, ώσπου να κρυώσουν.
• Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς στον κάδο του μπλέντερ και κρατάμε στην άκρη το ταψί με το αντικολλητικό χαρτί, για τη συνέχεια.
• Χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς, ώστε να τους σπάσουμε σε μεγάλα κομμάτια, για περίπου 0,5 λεπτό και τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το τριμμένο μπισκότο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σώμα.
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 120 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
• Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 850 Watt, για περίπου 2 λεπτά, ώστε να λιώσει.
• Ανακατεύουμε με μια μαρίζ τη λιωμένη κουβερτούρα για να ομογενοποιηθεί και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
• Βγάζουμε το μίγμα με τους ξηρούς καρπούς από το ψυγείο και το πλάθουμε σε κυλινδρικό μπαστούνι με μήκος 15 εκ.
• Κόβουμε κατά πλάτος με ένα μαχαίρι το μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 20 ίσες μερίδες.
• Τοποθετούμε κάθε μερίδα με την μία κομμένη πλευρά στο πάγκο μας και την πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να έχει οβάλ, πλακουτσωτό σχήμα.
• Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα πιρούνι κάθε μερίδα και την βουτάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα εξωτερικά.
• Τις τοποθετούμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα, περίπου για 90 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε μικρά κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 850 Watt, να λιώσει.
• Ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθεί η λιωμένη κουβερτούρα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε σε λεπτές γραμμές επάνω από τις καριόκες.
• Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
* Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.