Vegan κέικ κακάο

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro
  • 250 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 250 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 220 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 80 γρ. (12 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ρόφημα αμυγδάλου και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τη Μαύρη Ζάχαρη Fytro και ανακατεύετε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Κοσκινίζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ μέσα στο μπολ και τη Φαρίνα με Χαρούπι ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ ή δύο μικρότερες και προσθέτετε το μίγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies