Τάρτα με μανιτάρια

Υλικά

Για την τάρτα

  • 350 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
  • 70 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 70 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση

Χτυπάτε με το φτερό του μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε φέτες. Κρατάτε γύρω στις 10 φέτες μανιταριών. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι λίγα - λίγα προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μανιτάρια με τη μπεσαμέλ, τα 2/3 από τα τυριά, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την τοποθετείτε σε μια μεγάλη ταρτιέρα 26 εκατοστών.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια απλώνετε τη γέμιση, βάζετε από πάνω τα κομμένα μανιτάρια και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση φυτικού στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies