Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και το βούτυρο και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το περιεχόμενο του φακέλου «πουρές» , αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και, με τη βοήθεια κορνέ, απλώνετε τον πουρέ σε σχήμα πατάτας σχηματίζοντας 7-8 πατάτες.
Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.
Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Πατάτες δούκισσας
Υλικά
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγο τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγο τριμμένο τυρί
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους