Ζυμώνετε όλα τα υλικά προσθέτοντας τις μισές από τις ελιές και ανοίγετε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο ζύμης.
Απλώνετε το φύλλο ζύμης σε καλά λαδωμένο ταψί και πασπαλίζετε με τις υπόλοιπες ελιές και λίγο ανθό αλατιού, προαιρετικά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 45 λεπτά.
Ελιόψωμο
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
- 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 200 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
- ανθός αλατιού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
- 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
- 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 200 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
- ανθός αλατιού, προαιρετικά
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους