Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά, μαζί με τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνετε για 10 λεπτά. Χωρίζετε το ζυμάρι στα 4, φτιάχνετε πλεξούδες ή καρβελάκια και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Εάν το ζυμάρι κολλάει, προσθέτετε λίγο λάδι.Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στους 180 °C με αέρα για 45-60 λεπτά.
Εφτάζυμο Κω
Υλικά
- 1 κιλό (6 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. ρεβίθια σε πούδρα
- 20 γρ. (2 ½ φάκελοι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) γλυκάνισος τριμμένος
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 600 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κιλό (6 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. ρεβίθια σε πούδρα
- 20 γρ. (2 ½ φάκελοι) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) γλυκάνισος τριμμένος
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 600 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους