Φοκάτσια με δεντρολίβανο

Υλικά
  • 1 συσκευασία 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 280 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και διαλύετε καλά τη μαγιά που περιέχεται στη συσκευασία 1· 2· Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας. Προσθέτετε το δεύτερο φάκελο της συσκευασίας και ζυμώνετε καλά, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, ώστε να γίνει λεπτή, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι. Βάζετε τη ζύμη σε μεγάλο, τετράγωνο, βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε με το σκόρδο. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το αλάτι. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος (θερμοκρασίας περίπου 37 °C) για 15 λεπτά. Ψήνετε στους 180 °C αέρα για 15 περίπου λεπτά. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies