Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα λαχανικά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σαφράν και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα βράζετε. Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιείτε, σουρώνετε τη σούπα, προσθέτετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το βούτυρο και βράζετε για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Σερβίρετε την σούπα γαρνίροντάς την με κρουτόν, ένα κουταλάκι γιαούρτι και μαϊντανό.
Σούπα κολοκύθας βελουτέ με σαφράν
Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, καθαρισμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
- 200 γρ. πατάτες καθαρισμένες
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο
- 3-4 στήμονες σαφράν
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. κρουτόν
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, καθαρισμένη
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
- 200 γρ. πατάτες καθαρισμένες
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο
- 3-4 στήμονες σαφράν
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. κρουτόν
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους