Τάρτα με κρέμα βανίλια και βατόμουρα

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη σαμπλέ

  • 180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 325 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ.(1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο σε πούδρα

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση 
  • 1 κεσεδάκι φράουλες
  • 200 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
  • 100 γρ. Μαρμελάδα Βατόμουρο Fytro
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 660 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ, μέχρι να γίνει ομοιογενής και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά, να ξεκουραστεί. Ανοίγετε τη ζύμη, την απλώνετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστών και ψήνετε για 35 λεπτά, στους 160°C. Τη βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε τη Μαρμελάδα Βατόμουρο Fytro. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στον φάκελο, και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, και το ανακατεύετε με το κρύο Άνθος Αραβοσίτου. Απλώνετε την κρέμα πάνω από την μαρμελάδα και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόβετε τα φρούτα, γαρνίρετε την τάρτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.  

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5