Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι, το συμπυκνωμένο γάλα και το λικέρ.
Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και ομοιογενές μίγμα. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγετε με πλάστη και τη βοήθεια αντικολλητικού χαρτιού σε πάχος 1,5 εκατοστού.
Παίρνετε τα κουπάτ και τα κόβετε σε ανάλογα χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ψήνετε στους 170°C, στον αέρα, για 17 λεπτά περίπου.
Σε μπεν μαρί λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ και τη βάζετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με πάρα πολύ μικρή μύτη μπροστά.
Τέλος, αφού κρυώσουν τα μπισκότα αρχίζετε να δημιουργείτε σχέδια με τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω σε αυτά.
Κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα
Υλικά
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 150 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
- 3 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο
- 2 κουτ. γλυκού Amaretto γεύση πικραμύγδαλο
- 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Υλικά
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
- 150 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι
- 3 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο
- 2 κουτ. γλυκού Amaretto γεύση πικραμύγδαλο
- 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα λευκή ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους