Ετοιμάζετε το μίγμα της Α. φάσης: διαλύετε τη ζάχαρη και τη Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό νερό, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε ένα βράδυ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Την επόμενη ημέρα, βάζετε στο μπολ του μίξερ τα υλικά της Α φάσης, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύετε με τον γάντζο στη μεσαία ταχύτητα.
Διαλύετε τη Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ στο γάλα, τα προσθέτετε στο μίξερ και ζυμώνετε στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Σκεπάζετε και αφήνετε το μίγμα σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα, να φουσκώσει.
Σχηματίζετε 6-7 ciabatta παραλληλόγραμμες με κυκλικά τελειώματα, τις πιέζετε με έναν πλάστη να γίνουν πιο επίπεδες, τις αφήνετε άλλα 40 λεπτά να ξεκουραστούν και ψήνετε στους 200°C αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Ciabatta με μαγιά με προζύμι
Υλικά
Α. ΦΑΣΗ
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό (30-35° C)
- 1/2 φακελάκι Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ
- 3 γρ. ζάχαρη
Β. ΦΑΣΗ
- 380 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 φακελάκι Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 10 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 6 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
Εκτέλεση
Υλικά
Α. ΦΑΣΗ
- 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό (30-35° C)
- 1/2 φακελάκι Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ
- 3 γρ. ζάχαρη
Β. ΦΑΣΗ
- 380 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 φακελάκι Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 10 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 6 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους