Τάρτα με κατίκι και τοματίνια

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 190 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού ) γάλα
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 70 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 12 τοματίνια κομμένα στη μέση

Για το γαρνίρισμα: 

  • 200 γρ. κατίκι 
  • φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη και την απλώνετε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκατοστών. Τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη γέμιση στην τάρτα και από πάνω τοποθετείτε τα τοματίνια.
Ψήνετε για 15 περίπου λεπτά ακόμα. Γαρνίρετε με το κατίκι και τα φύλλα δυόσμου.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies