Για το σιρόπι: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά και ύστερα απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, τη σόδα και το κονιάκ και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, αναμιγμένο με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε με το φτερό για 1-2 λεπτά. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να ηρεμήσει και στη συνέχεια, δημιουργείτε μικρά μελομακάρονα στρογγυλά ή μακρόστενα.
Ψήνετε στους 170°C, στον αέρα, για 25 λεπτά και αφού τα ξεφουρνίσετε, τα βουτάτε ελαφρώς στο κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει, ώστε να μη διαλυθούν. Αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώνετε σε ένα μπεν μαρί την ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic και βουτάτε ένα-ένα τα μελομακάρονα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να στραγγίξουν, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο αμύγδαλο από πάνω. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.