Ραβανί με sauce σοκολά

Υλικά
  • 200 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 260 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 550 ml νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • φλούδες λεμονιού
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά στο μίξερ τη μαργαρίνη (ή το ηλιέλαιο) με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το σιμιγδάλι, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα κοσκινίζετε και τα ρίχνετε στο μίξερ με τα υγρά υλικά.
Ανακατεύετε με τον γάντζο ζυμώματος και απλώνετε το μίγμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, καλά λαδωμένο. Το αφήνετε για 30 λεπτά να σταθεί.
Ψήνετε το ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρείτε τις φλούδες λεμονιού και περιχύνετε το ραβανί κουταλιά -κουταλιά, μέχρι να απορροφηθεί.
Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει εντελώς.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε την Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Περιχύνετε το ραβανί.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies