Red Velvet κέικ

Υλικά

Για το κέικ

  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό βραστό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. (11/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Λίγη βανίλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την κρέμα

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί σε κρέμα
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 110 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 φάκελος Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Διαλύετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, εναλλάξ με το μίγμα του κακάο και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 22-24 εκατοστά και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180°C στον αέρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το κόβετε σε 2 ομοιόμορφες βάσεις. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα τυριού και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε μία πιατέλα βάζετε τη βάση και απλώνετε την μισή κρέμα τυριού. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά με την δεύτερη βάση και βάζετε το κέικ στο ψυγείο να παγώσει λίγο η κρέμα. Ετοιμάζετε το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του γλυκίσματος. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 1/5
Ρυθμίσεις cookies