Red Velvet κέικ

Υλικά

Για το κέικ

  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό βραστό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. (11/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Λίγη βανίλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την κρέμα

  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) τυρί σε κρέμα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 225 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη Ανθός
  • Λίγη βανίλια
Εκτέλεση

Διαλύετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, εναλλάξ με το μίγμα του κακάο και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 22-24 εκατοστά και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180°C στον αέρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το κόβετε σε 2 ομοιόμορφες βάσεις. Χτυπάτε το τυρί με το βούτυρο και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτετε τη Ζάχαρη Άχνη Ανθός και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Σε μία πιατέλα βάζετε τη βάση και απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά καλύπτοντας και τα πλαϊνά του γλυκίσματος. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους