Κορμός με Βατόμουρα

Υλικά
  • 65 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • Λίγο αλάτι 
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 30 γρ. (3 κουτ. γλυκού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • 5 κουτ. σούπας Σιρόπι με γεύση Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κεσεδάκι βατόμουρα κόκκινα
  • 100 γρ. Ινδική καρύδα 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, όπως αναγράφουν οι οδηγίες του κουτιού. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τις ζάχαρες, ώστε να αφρατέψουν και τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το ηλιέλαιο, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύετε καλά. 

Σε ένα ταψί 25x28 εκατοστά, στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μίγμα. 
Ψήνετε στους 170°C, στον αέρα, για 12 λεπτά. Αμέσως μετά βγάζετε το αντικολλητικό χαρτί και με ένα καινούργιο τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, ραντίζετε το παντεσπάνι με 4 κουταλιές της σούπας Σιρόπι με γεύση Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ, απλώνετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και τέλος τα 2/3 από τα βατόμουρα. 

Τυλίγετε τον κορμό και τον αφήνετε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Τέλος, απλώνετε γύρω-γύρω την τελευταία κουταλιά σιρόπι και τον ρολάρετε σε Ινδική καρύδα να παναριστεί. 

Σερβίρετε με τα υπόλοιπα βατόμουρα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies