Παραδοσιακές

  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης
    Κουλούρι Θεσσαλονίκης
    Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.
  • Πουρές μελιτζάνας
    Πουρές μελιτζάνας
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και σε ένα ταψάκι που το έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο βάζετε τις μελιτζάνες και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα για να καπνίσουν και να πάρουν την ωραία χαρακτηριστική μυρωδιά...
  • Τυρόπιτα με πιπεριές
    Τυρόπιτα με πιπεριές
    Ανακατεύετε το βούτυρο με το γιαούρτι, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά. Τη χωρίζετε σε 2 μπάλες και την πλάθετε σε 2 φύλλα...
  • Αρνάκι με αρωματικά χόρτα
    Αρνάκι με αρωματικά χόρτα
    Ζεματίζετε λίγο το αρνί. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το πράσο, το σκόρδο και το αρνί. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθεί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι...
  • Αρνί σε σφολιάτα με ανθότυρο και φέτα
    Αρνί σε σφολιάτα με ανθότυρο και φέτα
    Κόβετε στη μέση το αρνί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα μυρωδικά αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στους 250 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο...