Ζύμες

  • Στόλεν
    Στόλεν
    Βάζετε 150 γραμμάρια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και το γάλα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνετε με τον γάντζο μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Πανετόνε
    Πανετόνε
    Τοποθετείτε 150 γραμμάρια (11/3 φλιτζάνι τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, 30 γραμμάρια (2 κουταλιές σούπας) ζάχαρη και το γάλα στον κάδο του μίξερ
  • Μελοµακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
    Μελοµακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
    Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζετε 2-3 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Βάζετε σε μία λεκάνη τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο,
  • Στρούντελ µε κρέµα βανίλια
    Στρούντελ µε κρέµα βανίλια
    Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την πλάθετε σε μία μεγάλη μπάλα, την αλείφετε με αραβοσιτέλαιο, την καλύπτετε με μεμβράνη
  • Βασιλόπιτα σε σχήμα αστεριού, γεμιστή με πραλίνα φουντουκιού και σταγόνες σοκολάτaς
    Βασιλόπιτα σε σχήμα αστεριού, γεμιστή με πραλίνα φουντουκιού και σταγόνες σοκολάτaς
    Χτυπάτε σε blender τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σκόνη. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε ελαφρά (30-35°C) το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι, το μαχλέπι, την τριμμένη μαστίχα και τη βανίλια.