Ξηροί καρποί

  • Παστέλι με σουσάμι και σταφίδες
    Παστέλι με σουσάμι και σταφίδες
    Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το μέλι , το νερό και τον χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 7 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε...
  • Γλυκό ψωμί με χαλβά και σοκολάτα
    Γλυκό ψωμί με χαλβά και σοκολάτα
    Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και την Κουβερτούρα. Ζυμώνετε στο μίξερ ελαφρά τα αυγά, την Καστανή Ακατέργαστη Ζάχαρη , την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια
  • Μιλφέιγ με παγωτό
    Μιλφέιγ με παγωτό
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 160° C. Κόβετε τη σφολιάτα σε μικρά στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνετε πάνω σε λαδόκολλα, αφού τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Ετοιμάζετε το Παγωτό Πάρφέ Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζετε να παγώσει...
  • Παγωτό καϊμάκι με κανταΐφι, καρύδα και ξηρούς καρπούς
    Παγωτό καϊμάκι με κανταΐφι, καρύδα και ξηρούς καρπούς
    Προθερμαίνετε το φούρνο. Απλώνετε το κανταΐφι σε ένα μακρόστενο πυρέξ και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βράζετε ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη με το νερό και περιχύνετε το κανταΐφι.
  •  Παγωτό κρέμα με πράσινο τσάι και φιστίκι
    Παγωτό κρέμα με πράσινο τσάι και φιστίκι
    Ζεσταίνετε το γάλα, βυθίζετε τα φακελάκια τσάι και όταν το γάλα πάρει το χρώμα και τη γεύση του τσαγιού αφαιρείτε τα φακελάκια και αφήνετε το γάλα να κρυώσει. Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Βανίλια