Πρωινό

  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης
    Κουλούρι Θεσσαλονίκης
    Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.
  • Μπατόν σαλέ
    Μπατόν σαλέ
    Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει. Πλάθετε σε μικρά μπαστουνάκια.
  • Φρατζολάκια με πατάτα
    Φρατζολάκια με πατάτα
    Στο μπολ του μίξερ βάζετε τον Πούρε Πατάτας, τα 5 φλιτζάνια Αλεύρι, τη Μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύετε με το φτερό. Μετά το βούτυρο και τα αυγά και συνεχίζετε διαρκώς το ανακάτεμα για 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τον κάδο. Ρίχνετε το αλάτι...
  • Κρουασάν με γέμιση κιμά
    Κρουασάν με γέμιση κιμά
    Διαλύετε τη Μαγιά στο νερό. Βάζετε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Την ανοίγετε σε ένα χοντρό φύλλο, απλώνετε τη μαλακιά μαργαρίνη και διπλώνετε στα τρία.
  • Κρουασάν με γέμιση πατάτας
    Κρουασάν με γέμιση πατάτας
    Διαλύετε τη Μαγιά στο νερό. Βάζετε στο μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα περίπου σε ζεστό μέρος...