Χριστούγεννα

  • Κατσικάκι με Πουρέ Πατάτας
    Κατσικάκι με Πουρέ Πατάτας
    Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το πανάρετε με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις. Το σοτάρετε σε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε ένα κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και ψήνετε για 3 λεπτά ακόμα.
  • Πατάτες Dofen
    Πατάτες Dofen
    Πλένετε και βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα, τις ραντίζετε με 2 κουταλάκια σούπας λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Σοτάρετε το σκόρδο στο βούτυ
  • Σουφλέ τυριών
    Σουφλέ τυριών
    Αφού βουτυρώσετε το πυρέξ (διάσταση 22 x 36 εκατοστά), στρώνετε 1 φύλλο κρούστας στη βάση και στη συνέχεια προσθέτετε 2 φύλλα τσαλακωμένα.
  • Φαλάφελ
    Φαλάφελ
    Μουλιάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα ρεβίθια και το Μπέικιν Πάουντερ και τα ψιλοκόβετε (δεν τα πολτοποιείτε). Με τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι, τα αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
  • Σουφλέ με Μπεσαμέλ, σπανάκι και κιμά
    Σουφλέ με Μπεσαμέλ, σπανάκι και κιμά
    Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν πολύ τα υγρά...