Πανακότα φράουλα

Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά. Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την Κρέμα Γάλακτος, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη από Stevia Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ και το ρούμι. Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη Ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε τη διαλυμμένη Ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο). Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουταλιές γλυκού νερό. Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό. Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.

Για 8 μερίδες

  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο γάλα 1,5% λιπαρά
  • 100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 10 γρ. ( 20 κουτ. γλυκού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη από Stevia Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ
  • 10 γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας ρούμι, 70 γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης
Σχετικές συνταγές