Σαρλότ σοκολάτα

Σε 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα, αναμιγνύετε το 'Aνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Βράζετε την κρέμα ώσπου να πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μαργαρίνη και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε για 1 λεπτό περίπου τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέτετε αν θέλετε και 1 κουταλιά σούπας ποτό της αρέσκειας σας.
Παρασκευάζετε το Super Mousse Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αφήνετε λίγο στο ψυγείο.
Σε μια φόρμα με σούστα Νο 22, τοποθετείτε στον πάτο και στα τοιχώματα μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ, αφού τα ραντίσετε με λίγο από το σιρόπι που έχετε φτιάξει.
Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα, τοποθετείτε πάλι μια στρώση ραντισμένα σαβαγιάρ και καλύπτετε με το έτοιμο Super Mousse Κακάο ΓΙΩΤΗΣ.
Αφήνετε τη φόρμα σκεπασμένη στο ψυγείο μερικές ώρες και σερβίρετε.

  • 8 κοφτες κουτ.σούπας (ή 1/2 φάκελος) 'Aνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κουτί Super Mousse Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα για Super Mousse


Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους