Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε τη βανίλια, το αλάτι, τα φιστίκια, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα, το Αλέυρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατέυετε τα υλικά μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
Παίρνετε 30 γρ. από τη ζύμη, τη βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και την απλώνετε σχηματίζοντας cookies. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνετε στους 180°C για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
Αλείφετε τα μπισκότα με το γλάσο σοκολάτας που περιέχεται στο κουτί του παγωτού και βάζετε μία μεγάλη μπάλα παγωτό στα μισά. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα και σερβίρετε τα σάντουιτς.
*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.