Τούρτα σοκολάτα

Παρασκευάζετε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, χρησιμοποιώντας 1 λίτρο γάλα, 12 κοφτές κουταλιές σούπας (ή 2 φακέλους) 'Aνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και 200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι τσαγιού) ζάχαρη. Όταν ετοιμάσετε την κρέμα, την αφήνετε να κρυώσει καλά.
Χτυπάτε στο μίξερ 1 φάκελο Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Κρατάτε 8 κουταλιές σούπας περίπου για το γαρνίρισμα.
Ανακατεύετε την κρύα κρέμα με το Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ.
Φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε για 1 λεπτό τη ζάχαρη με το νερό.
Σε μια πιατέλα βάζετε ένα παντεσπάνι (ή σαβαγιάρ) και σιροπιάζετε καλά. Απλώνετε τη μισή κρύα κρέμα και τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι (ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ). Σιροπιάζετε πάλι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε τα πλαϊνά της τούρτας με το garni που έχετε κρατήσει.
Γαρνίρετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά, με Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

  • 1 λίτρο ( 5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 12 κοφτές κουτ. σούπας (ή 2 φακέλους) 'Aνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 φάκελος Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ.(1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα για το Garni
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 παντεσπάνια σοκολάτα ή 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ


Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) νερό
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους