Ανεβατά Ηρακλείου

Βάζετε στο µίξερ όλα τα υλικά για τη ζύµη και ζυµώνετε για 10 λεπτά.
Xωρίζετε τη ζύµη σε 30 µπαλάκια, τα οποία ανοίγετε σε µικρά πιτάκια.
Λιώνετε τη γέµιση στο blender και τη µοιράζετε στα πιτάκια.
Τα κλείνετε, φτιάχνοντας µπαλάκια.
Τα τοποθετείτε σε βουτυρωµένο ταψί, τα αλείφετε µε βούτυρο και τα πασπαλίζετε µε ζάχαρη, κανέλα και σουσάµι.
Ψήνετε σε µέτρια προθερµασµένο φούρνο για περίπου µισή ώρα.
Τα Λαµπριάτικα «ανεβατά» Ηρακλείου σερβίρονται κρύα.

Για τη ζύµη:

  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. σόδα
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 80 ml κονιάκ ή ούζο
  • 200 ml γάλα
  • σουσάµι
  • κανέλα

Για τη γέµιση:

  • 800 γρ. µυζήθρα ή ανθότυρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλα
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους