Νιόκι Γλυκοπατάτα και Καρότο

Υλικά
  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 35 γρ. παρμεζάνα
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το μίγμα του Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια, βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα και αρχίζετε να πλάθετε με τα χέρια σας, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μακριές λωρίδες πάχους περίπου 2 εκ. και κόβετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού μικρά κομμάτια νιόκι. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο μαζί με το βούτυρο, ώστε να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Βράζετε τα νιόκι σε καλά αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια, τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνετε κατευθείαν μέσα στη σάλτσα λαχανικών και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσατε τα νιόκι. Σερβίρετε με παρμεζάνα.
 

*Ο Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies