Paris Brest με κρέμα τιραμισού

Υλικά
  • 150 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/12 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1  φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τιραμισού ΓΙΩΤΗΣ 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 40 γρ. φουντούκια  χοντροκομμένα
  • 190 γρ. (1 φάκελος) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) έτοιμος καφές εσπρέσσο
  • 3 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη σου: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη). Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για περίπου πέντε λεπτά.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο, το αδειάζετε στο μπολ του μίξερ και προσθέτετε ένα -ένα τα αυγά, χτυπώντας το μίγμα στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Βάζετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα έναν μεγάλο κύκλο (διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών) ή 2 μικρότερους κύκλους (διαμέτρου περίπου 13 εκατοστών).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 30 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζετε την κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τιραμισού ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με της οδηγίες του φακέλου.
Ανακατεύετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το κονιάκ, τον καφέ και το μισό Κακάο ΓΙΩΤΗΣ.
Κόβετε το σου στη μέση. Απλώνετε στο ένα μέρος την κρέμα και από πάνω το μίγμα με το μπισκότο.  
Τοποθετείτε από πάνω την δεύτερη στρώση σου και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κακάο.

Tip! Μπορείτε να πασπαλίσετε με φουντούκια, κρατώντας λίγα για γαρνίρισμα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies