Τάρτα τιραμισού

Υλικά

Για την τάρτα

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 βανίλια 

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα βύσσινο
  • 1  φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τιραμισού ΓΙΩΤΗΣ 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Για το γαρνίρισμα 
  • 1 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας γλυκό του κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (ή την μαργαρίνη) με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. 
Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια και τα προσθέτετε στο μίγμα, χτυπώντας για ένα λεπτό στη χαμηλή ταχύτητα. 
Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Απλώνετε τη μαρμελάδα βύσσινο μέσα στην τάρτα.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τιραμισού ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Τη βάζετε σε κορνέ και γεμίζετε την τάρτα κάνοντας ροζέτες. Γαρνίρετε με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και προαιρετικά με το γλυκό βύσσινο. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies