Αυθεντική συνταγή για τιραμισού

Υλικά
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τιραμισού ΓΙΩΤΗΣ 
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 200 γρ. (1 πακέτο) σαβαγιάρ 
  • 200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 10 γρ. (4 κουτ. γλυκού) στιγμιαίος καφές
  • 8 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ 
  • 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τιραμισού ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το νερό με τον καφέ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτετε το κονιάκ. Βουτάτε τα μισά σαβαγιάρ στιγμιαία στο σιρόπι με τον καφέ και το κονιάκ, με την πλευρά που έχει ζάχαρη. Τοποθετείτε τα σαβαγιάρ σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 12 x 30 εκατοστών, έχοντας τη ζάχαρη στην πάνω πλευρά. Απλώνετε τη μισή ποσότητα από την κρέμα τιραμισού και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Τοποθετείτε το τιραμισού στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρετε, πασπαλίζετε με το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και σερβίρετε.

Tip! Εναλλακτικά αντί για μπισκότα σαβαγιάρ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ ή κάποιο κέικ της αρεσκείας σας.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies