Για τη βάση
• Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
• Παράλληλα σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε το μίγμα από το κατσαρολάκι μας και ομογενοποιούμε καλά.
• Σε μία φόρμα 26 εκατοστών με αποσπώμενη βάση, εφαρμόζουμε λαδόκολλα στο κάτω μέρος και αδειάζουμε όλο το μίγμα με τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση με ένα κουτάλι.
• Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό.
Για το παγωτό
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί περίπου 4-5 λεπτά.
• Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
• Παράλληλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και τη τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
• Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να λιώσει, στα 800 watt για 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε λεία υφή και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κρυώσει ελαφρώς.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφού το έχουμε ανακατέψει πρώτα με το αλάτι, την Τρούφα Σοκολάτας Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με μια μαρίζ.
• Βγάζουμε από την κατάψυξη τη φόρμα με τη βάση και αδειάζουμε από πάνω το μίγμα του παγωτού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
• Καλύπτουμε τη φόρμα με το παγωτό με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον.
Για το σερβίρισμα
• Βγάζουμε τη τούρτα παγωτό αφού παγώσει σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη καραμέλα από πάνω και μπόλικο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.
• Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.