Tούρτα παγωτό με κουβερτούρα γάλακτος και αλμυρή καραμέλα

Υλικά
Για τη βάση
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για το παγωτό
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 125 γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. Τρούφα Σοκολάτας Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση
Για τη βάση
Τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. 
Παράλληλα σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε το μίγμα από το κατσαρολάκι μας και ομογενοποιούμε καλά.
Σε μία φόρμα 26 εκατοστών με αποσπώμενη βάση, εφαρμόζουμε λαδόκολλα στο κάτω μέρος και αδειάζουμε όλο το μίγμα με τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη βάση με ένα κουτάλι.
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το παγωτό.
Για το παγωτό
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί περίπου 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Παράλληλα κόβουμε σε μικρά κομμάτια την Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και τη τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Καλύπτουμε το πυρίμαχο μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να λιώσει, στα 800 watt για 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να έχουμε λεία υφή και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κρυώσει ελαφρώς.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, αφού το έχουμε ανακατέψει πρώτα με το αλάτι, την Τρούφα Σοκολάτας Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με μια μαρίζ.
Βγάζουμε από την κατάψυξη τη φόρμα με τη βάση και αδειάζουμε από πάνω το μίγμα του παγωτού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε τη φόρμα με το παγωτό με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες τουλάχιστον.
Για το σερβίρισμα 
Βγάζουμε τη τούρτα παγωτό αφού παγώσει σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη καραμέλα από πάνω και μπόλικο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

*Από τον chef Σταύρο Βαρθαλίτη.
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies