Κις Λωρέν

Υλικά
Για την τάρτα 
330 γρ. (2 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
230 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
2 αυγά (1 αυγό για επάλειψη)
Αλάτι
Πιπέρι 
 
Για τη γέμιση 
1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème  
150 γρ. μπέικον 
1 κουτ. γλυκού θυμάρι 
3 αυγά 
150 + 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη 
100 γρ. φέτα 
1 κουτ. γλυκού ρίγανη 
Αλάτι
Πιπέρι 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και κάνετε μια λακκούβα στη μέση.
Βάζετε το βούτυρο, το ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε μια μεγάλη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστά.
Τρυπάτε με ένα πιρούνι, αλείφετε με το δεύτερο αυγό και ψήνετε για 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε τη γέμιση, κόβετε το μπέικον σε κομμάτια και το ψήνετε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και αφήνετε να ζεσταθεί.
Ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα αυγά, 150 γρ. γραβιέρα, τη φέτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ακόμα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4/5
Ρυθμίσεις cookies