Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό.
Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια τους χουρμάδες και τους προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης στη κατσαρόλα.
Ανακατεύετε και αφαιρείτε τη φλούδα πορτοκαλιού.
Χτυπάτε στο μίξερ με σύρμα τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι, στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με φτερό μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια, κάνετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας και βάζετε λίγο από τη γέμιση.
Κλείνετε, πλάθετε πάλι μπαλάκια και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Μεταφέρετε τους κουραμπιέδες σε ένα κρύο ταψί και τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη ενώ είναι ακόμα ζεστοί.
Όταν κρυώσουν πασπαλίζετε με την υπόλοιπη άχνη πατώντας τους ελαφρά με τα χέρια σας για να κολλήσει και μεταφέρετε σε πιατέλα.