Ετοιμάζετε τον κιμά:
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί καλά προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το σέλερι ψιλοκομμένα και σοτάρετε.
Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, την τομάτα, τον κύβο λαχανικών, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνετε τον βασιλικό και τον μαϊντανό.
Αφαιρείτε το ξύλο της κανέλας και εάν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την τομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το 1/3 στον κιμά.
Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
Στρώνετε λαζάνια, βάζετε από πάνω κιμά, τυρί τριμμένο και σάλτσα τομάτας και συνεχίζετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Αφαιρείτε το σκέπασμα και ψήνετε στο γκριλ 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
* Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.