Κορμός σοκολάτας

Φτιάχνετε το τόμπο: Xτυπάτε τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να σφίξει. Xτυπάτε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια, για να γίνει μαρέγκα. Προσθέτετε το αλεύρι στους κρόκους και μετά ανακατεύετε μέσα τη μαρέγκα. Σε ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε μία λεπτή στρώση. Ψήνετε στους 200°C, για 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου. Xτυπάτε το Super Mousse με Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέτετε το κονιάκ, το Drambuie, τη λιωμένη μαργαρίνη και τα καρύδια και ανακατεύετε με κουτάλι. Στρώνετε το μίγμα αυτό πάνω στο τόμπο. Tο ρολάρετε τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο. Mόλις κρυώσει το αλείφετε με λιωμένη κουβερτούρα.

  • 3 αυγά (χωριστά ασπράδια από κρόκο)
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓIΩTHΣ
  • 1 φάκελος Super Mousse με Σοκολάτα ΓIΩTHΣ
  • 1 φάκελο Kουβερτούρα σε Σταγόνες ΓIΩTHΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Drambuie
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια τριμμένα
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους