Σάντουιτς παγωτό φιστίκι

Υλικά

Για τα μπισκότα 

  • 420 γρ. (3 1/2 φλιτζ, τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  • 100 γρ. (1/2  φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 3 αυγά 
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
  • 1 βανίλια 
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι 
     

Για το παγωτό 

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 300 γρ. κρέμα από φιστίκια Αιγίνης 
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο τέλος προσθέτετε την κρέμα από τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε στην κατάψυξη.
Ετοιμάζετε τα μπισκότα: χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και το βούτυρο για 5 περίπου λεπτά με το φτερό.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια  και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε ελαφρά.
Στο τέλος, προσθέτετε και τις σταγόνες κουβερτούρας που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία του παγωτού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μοιράζεε το μίγμα σε δύο λαδόκολλες και το κάνετε ρόλο.
Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια κόβετε σε κομμάτια.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς αέρα.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα γεμίζετε με το παγωτό.

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies