Μπαβαρουάζ βιενουά

Παρασκευάζετε την Panna Cotta με Σιρόπι Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής χρησιμοποιώντας 500 ml (2½ φλιτζάνια τσαγιού) γάλα. Aφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά χωρίς να πήξει (περίπου 20 λεπτά) ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Παρασκευάζετε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Aνακατεύετε την κρύα panna cotta με το έτοιμο garni. Kαλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας, Nο 28 που ανοίγει με σούστα, με σαβαγιάρ, τα οποία έχετε ραντίσει με λίγο γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο κονιάκ. Aπλώνετε την έτοιμη κρέμα μπαβαρουάζ και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρετε αφαιρώντας το πλαϊνό της φόρμας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και γαρνίρετε με το σιρόπι σοκολάτα.

  • 1 κουτί Panna Cotta με Σιρόπι Σοκολάτα ΓIΩTHΣ
  • 900 ml (4½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 2 φάκελοι Garni Ζαχαροπλαστικής ΓIΩTHΣ με γεύση Σοκολάτα
  • 2 φάκελοι Kουβερτούρα σε Σταγόνες ΓIΩTHΣ
  • 300 γρ. σαβαγιάρ
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ (για το σιρόπιασμα)
  • 50 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα (για το σιρόπιασμα)
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους