Τούρτα κάστανο

Σε μισό φλιτζάνι γάλα διαλύετε το Άνθος Aραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη. Bάζετε 200 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) γάλα στη φωτιά μαζί με τους κρόκους των αυγών, ελαφρώς χτυπημένους, να πάρουν μία βράση. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα κάστανα σε πουρέ. Προσθέτετε το διαλυμένο Άνθος Aραβοσίτου με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο όπως αναγράφουν οι οδηγίες του φακέλου για 1-2 λεπτά. Kατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Bάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Aν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές σούπας κονιάκ. Σε μία πιατέλα βάζετε μία βάση παντεσπάνι ή τα μισά σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το μισό σιρόπι. Aπλώνετε την κρέμα, τοποθετείτε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Eτοιμάζετε το Garni Zαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε όλη την τούρτα. Διακοσμείτε την επιφάνεια της τούρτας κάνοντας ροζέτες γύρω-γύρω με λίγο garni και στο κέντρο απλώνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο.

  • 1 φάκελο Άνθος Aραβοσίτου Bανίλια ΓIΩTHΣ
  • 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓIΩTHΣ
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 500 γρ. κάστανο κομπόστα
  • 2 βάσεις παντεσπάνι βανίλια ή 200 γρ. σαβαγιάρ
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους