Δροσερό γλύκισμα με φράουλες

Υλικά
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 30 γρ.(2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 10 γρ.(1 κουτ. σούπας) grand marnier
  • 1 φάκελος Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Σιρόπι Γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Σιρόπι Γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ για γαρνίρισμα
  • Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας νερό και λιώνετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ μέσα. Σε κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και σοτάρετε τις φράουλες. Προσθέτετε το ποτό και το Σιρόπι Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα με τις φράουλες σε 6-7 ατομικά μπολάκια σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνετε πάνω από τις φράουλες λίγο Κρέμα Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ. Γαρνίρετε με λίγο Σιρόπι με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ και εάν θέλετε και με Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Αφήνετε το γλύκισμα για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους