Γιουβαρλάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο άσπρο κρασί και ξαναζυμώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα του κιμά για 15 λεπτά και στη συνέχεια το πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα γιουβαρλάκια να βράσουν για 20 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ διαλύουμε με λίγο κρύο νερό το Κορν Φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτουμε 2 κούπες ζωμό από τα γιουβαρλάκια, τους χτυπημένους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

 

Μικρό μυστικό:

Για να πάρουμε όλο τον χυμό ενός λεμονιού, πριν το στύψουμε το βάζουμε σε ζεστό νερό.

Για 8 μερίδες

  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 4 κούπες νερό
  • 1 αυγό
  • λίγος μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • χυμός ενός λεμονιού
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους