Τυροπιτάκια

Για τη ζύμη, ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι και τα κοσκινίζετε όλα μαζί.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη ή το λάδι. Προσθέτετε το γιαούρτι και σιγά-σιγά το μίγμα του αλεύρου.
Ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας προσθέτετε λίγο αλεύρι. Για τη γέμιση, χτυπάτε το 1 αυγό και προσθέτετε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα τυριά και ανακατεύετε.
Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβετε κυκλικά τμήματα από το φύλλο.
Βάζετε στη μισή επιφάνεια του κυκλικού φύλλου 1 κουταλιά από τη γέμιση.
Βρέχετε με ελάχιστο νερό την επιφάνεια γύρω-γύρω και καλύπτετε τη γέμιση με την άλλη μισή επιφάνεια του φύλλου. Με τα δάκτυλα πιέζετε τις άκρες του φύλλου να ενωθούν καλά.
Βάζετε τα τυροπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε με το χτυπημένο αυγό. Αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Για 25 τεμάχια

Για τη ζύμη:

  • 350 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (5 κουτ.) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη, βούτυρο ή λάδι
  • 1 γιαούρτι (200 γρ.)
  • 1 κουτ. κοφτό (5 γρ.) αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) τυρί γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους