Σαλάτα του ψαρά

Πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι το βράζετε σε αλατισμένο νερό μαζί με τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο διάστημα αυτό, βράζετε και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Στη συνέχεια βάζετε σε κατσαρολάκι 2 κούπες κρύο νερό και διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Βάζετε το μίγμα στη φωτιά και, όταν η σάλτσα πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς. Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Όταν σερβίρετε τη σαλάτα, κόβετε τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Επίσης καθαρίζετε το ψάρι και το κάνετε και αυτό μικρά κομμάτια.
Κόβετε τις ντομάτες, χωρίς τους σπόρους, το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια. Στραγγίζετε τις αγκινάρες τις πλένετε και τις κόβετε στα 4. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και θα τα αφήσετε για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια χτυπάτε στο μπλέντερ του μίξερ το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι (εκτός από τους κόκκους μουστάρδας).
Ανακατεύετε αυτό το μίγμα με τη σάλτσα  που ετοιμάσατε προσθέτετε τους κόκκους μουστάρδας, τα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε μ' αυτό το μίγμα τη σαλάτα και σερβίρετε.

  • 1 ψάρι περίπου 1 κιλό κατάλληλο για βραστό
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κονσέρβα αγκινάρες (καρδιές)
  • 3 ντομάτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μικρό μαρούλι
  • αλάτι


Για το ντρέσινγκ:

  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε κόκκους
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός και άνηθος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους