Κανελόνια

Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ΓΙΩΤΗΣ. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον κιμά και τον ανακατεύετε μέχρι να ξανθύνει και να μην κάνει σβώλους. Προσθέτετε τον πουρέ ντομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνετε τον κιμά να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά του. Όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτε την τριμμένη φέτα στον κιμά και στη συνέχεια παίρνετε μια κρέπα, βάζετε στη μέση μια κουταλιά από τον κιμά, τη διπλώνετε από τις δύο πλευρές και την τυλίγετε. Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κρέπες και τις τοποθετείτε σε ένα ορθογώνιο ταψί. Τις περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα. Τις σερβίρετε ζεστές.

  • 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 γρ. κιμά
  • 1 κούπα ντομάτα σε πουρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • λίγο μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κούπες χυμό ντομάτας


Για τη γέμιση:

  • 2 κούπες γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους