Παστίτσιο με κιμά

Βράζετε τα μακαρόνια για 15 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, τον κιμά,το αλάτι, το πιπέρι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα σοτάρετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε αν θέλετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύετε. Προσθέτετε στον κιμά το 1/3 της μπεσαμέλ και το τυρί και ανακατεύετε.
Παίρνετε ένα μέτριο ταψί το λαδώνετε και στρώνετε τα μισά μακαρόνια. Βάζετε από πάνω τον κιμά και τον σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Σκεπάζετε όλη την επιφάνεια του παστίτσιου με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τη ραντίζετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι.
Ψήνετε το παστίτσιο στους 180°C με αέρα ή αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • ½ κιλό κιμά
  • ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα τυρί χοντροκομμένο
  • 1 ½ κούπα χυμός ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά ( προαιρετικά)
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους