Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 κιλό σέλινο
  • λίγη μαργαρίνη
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

    Για τη σάλτσα:
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα νερό
  • χυμός ενός λεμονιού

    Για τον πουρέ πατάτας:
  • 1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 600ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • 25 γρ. (1 γεμάτη κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε σε μερίδες το χοιρινό. Το αφήνετε να στραγγίσει. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο, ρίχνετε και το κρέας και το αφήνετε να ροδίσει. Έπειτα βάζετε νερό, ώστε να καλυφθεί το κρέας, ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τ' αφήνετε να μισοβράσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σέλινο. Το πλένετε πολύ καλά, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Αφήνετε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσει το σέλινο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1 κούπα κρύο νερό και διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτετε μια κούπα από τον ζωμό του φαγητού, τους κροκούς των αυγών ελαφρά χτυπημένους, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Βράζετε για λίγο ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνετε το φαγητό μέσα στην κατσαρόλα. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί και σερβίρετε με το έτοιμο χοιρινό.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους