Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σε ταψί. Αλατοπιπερώνετε, αλείφετε με μαργαρίνη, την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα στους 180°C. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη σάλτσα. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε 1 κούπα ζωμό κρέατος.
Ρίχνετε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το άσπρο κρασί, το λικέρ και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Ξεσκεπάζετε τη γαλοπούλα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και αφήνετε να σιγοψηθεί για μισή ώρα ακόμα.
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα πορτοκαλιού. Παίρνετε τη φλούδα από 2 πορτοκάλια (μόνο το κίτρινο) το κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, τα βράζετε σε νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νερό, τα στραγγισμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα αφήνετε να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά. Σερβίρετε τη γαλοπούλα σε πιατέλα την περιχύνετε με τη σάλτσα, τα καραμελωμένα πορτοκάλια και τη γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με πάπια που θα την ψήσετε σκεπασμένη για περισσότερη ώρα.

  • 2 μπούτια ή στήθος γαλοπούλας
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • αλατοπίπερο
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • φλούδα από δύο πορτοκάλια (μόνο το κίτρινο)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κούπα άσπρο κρασί
  • 1 κούπα ζωμός κρέατος
  • μισό ποτηράκι λικέρ με γεύση πορτοκάλι
Βαθμός δυσκολίας: 5/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους