Κοτόσουπα

 

Βράζουμε τα στήθη του κοτόπουλου πολύ καλά. Τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα ξαναβάζουμε στον ζωμό, προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο διάστημα αυτό, διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και όταν βράσει το ρύζι το προσθέτουμε στη σούπα, μέχρι να διαλυθεί και να χυλώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο από τη σούπα και όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Μικρό μυστικό

Μόλις σερβίρουμε τη σούπα προσθέτουμε 1 κουταλιά γιαούρτι. Εκτός από βελούδινη υφή, θα αποκτήσει και μια λεπτή γεύση.

  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 6 κούπες νερό
  • ½ κούπα ρύζι
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • χυμός 2 λεμονιών
  • αλάτι και πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους