Πράσα Ογκρατέν

Κόβετε τα πράσα και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό, ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, που το έχετε βουτυρώσει, στρώνετε τα πράσα, τα πασπαλίζετε με τα 2/3 του τυριού και τα σκεπάζετε με τη μπεσαμέλ. Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Μικρά μυστικά για μεγάλες απολαύσεις
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσα με μπρόκολο, κουνουπίδι ή σπαράγγια, που τα βράζετε και τα στραγγίζετε πριν τα βάλετε στο πυρίμαχο σκεύος.

  • 2 κιλά πράσα
  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους